Tisztelt Ebtartók!

Kedves Kutyatulajdonosok!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel – három évente legalább egy alkalommal

ebösszeírást végez.

Az önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a kerületi önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Tekintettel arra, hogy a településen az utóbbi időben egyre több kutyaszökésről, támadásról vagy nem megfelelő tartási körülményekről érkezett bejelentés hivatalunkhoz, a további esetek megelőzése és az ebek könnyebb azonosíthatósága okán szükségesnek mutatkozik a jelen intézkedés megtétele.

Kérem, ha előbbiekben felsorolt incidenst tapasztal, azt a hivatalban írásban szíveskedjen bejelenteni!

A 2020. évi ebösszeírás teljesítése céljából kérem az önkormányzat közigazgatási területén tartott, négyhónaposnál idősebb ebek tulajdonosait / tartóit, hogy a tartásukban lévő eb(ek)re vonatkozó adatokat

2020. február 28. napjáig,

a mellékelt ebösszeíró lapon, írásos formában szíveskedjenek szolgáltatni.

 

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni az oltási könyv adatai alapján!

Szükség esetén további ebösszeíró lap az önkormányzat honlapjáról hozzáférhető/nyomtatható, valamint papíralapon az önkormányzat hivatali helyiségben ügyfélfogadási időben lehet igényelni.

Felhívom a Tisztelt Ebtulajdonosok / Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után. Az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján a bírság legkisebb összege 30.000.- Ft.

Együttműködését köszönöm!

Szerecseny, 2020. január 23.

Dr. Fáskerty Éva

jegyző sk.

 

Letölthető mellékletek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük