Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzetre tekintettel Gyömöre Község Önkormányzata, Kajárpéc Községi Önkormányzat, Szerecseny Község Önkormányzata, valamint a Gyömörei Gesztenyés Óvoda- Bölcsőde vezetősége a következő intézkedéseket hozza a gyermekek, a családok, valamint az intézményben dolgozók védelme érdekében.

Keddtől a településeken működtetett bölcsődei és óvodai ellátás átmenetileg szünetel. Ezen időszak alatt kizárólag gyermekfelügyeletet biztosítunk azok számára, akik semmilyen formában nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.

A gyermekfelügyelettel kapcsolatos további tudnivalók:

  • Tekintettel arra, hogy a GYES-en, GYED-en lévő szülők meg tudják oldani bölcsődés, óvodás korú gyermekeik felügyeletét, gyermekeiket átmenetileg óvodai, bölcsődei közösségbe nem vihetik.
  • Az intézményeink nem fogadják azokat a gyermekeket, akik, vagy akiknek szülei, vagy velük egy háztartásban élő hozzátartozójuk az elmúlt két hétben külföldön tartózkodott.
  • A lázas beteg gyermek, vagy akivel közös háztartásban lázas személy él, nem jelenhet meg az óvodákban, bölcsődében, amennyiben mégis megjelenik, és ezt az állapotot az intézmény dolgozói észlelik, a gyermek hazaküldéséről haladéktalanul intézkedhetnek.
  • Ahhoz, hogy az önkormányzati ellátások szervezhetők legyenek, minden szülőtől nyilatkozatot kérünk azzal kapcsolatban, hogy az elkövetkezendő napokban milyen ellátási formákra tart igényt.

A szülő a kitöltött nyilatkozatot e- mailen, vagy személyesen juttassa el az adott intézménybe.

Jelen intézkedés visszavonásig érvényes.

Megértésüket, együttműködésüket tisztelettel köszönjük!

Bármiféle változás esetén azonnal tájékoztatjuk Önöket!

Gyömöre, 2020. 03. 16.

Nagy Beáta

polgármester sk

Laki György

polgármester sk

Bolla Gyula

polgármester sk

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük